An Architecture Of Reuse, Built With Iridescent Curtains

Τα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα έχουν  αλλάξει την πορεία της αρχιτεκτονικής. Κάποτε η  «καλή» αρχιτεκτονική δημιουργούσε  σε  ανέγγιχτους  χώρους με ατελείωτους προϋπολογισμούς. Τώρα, η τάση στρέφεται περισσότερο προς την κατεύθυνση προσιτών  και βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων , όπως η προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση.

collage-of-re-set-new-wings-for-architecture

  
Στη Βενετία στην φετινή  Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής, η Ολλανδή  Petra  Blaisse και η ομάδα της έχουν γεμίσει το χώρο τους με μια σειρά από ιριδίζουσες  ροζ και ασημί κουρτίνες, κρεμασμένες σε μηχανοκίνητα πλαίσια που χωρίζουν τις τεράστιες γκαλερί σε μικρότερους χώρους.
re-set-2-fotograaf-rob-t-hart
Το εσωτερικό του περιπτέρου αλλάζει κάθε πέντε λεπτά  συνοδευόμενο από ένα μαλακό βουητό , μετατρέποντας το  κενό κτίριο του 1954 του ολλανδικού περίπτερο καθ ‘όλη τη διάρκεια της Μπιενάλε.
re-set-3-fotograaf-rob-t-hart

“Δεν  κρεμάμε έργα τέχνης   ούτε εκθέτουμε έργα  ούτε  ;έχουμε σκηνικά γεγονότα», λέει η  Petra  Blaisse, σχεδιάστρια υφασμάτων  και συνεργάτης του  Rem Koolhaas- που βρίσκεται  πίσω από το  Re-set.

re-set-5-fotograaf-rob-t-hart

«Ανταποκρινόμαστε στην  ίδια αρχιτεκτονική του κενού.” Αντί  να στήσει  μια έκθεση, όπως  οι περισσότερες άλλες χώρες στη Μπιενάλε, η Blaisse σύροντας  υφάσματα  – αποδεικνύει  πόσο σχετικά χαμηλού κόστους, χαμηλής έντασης αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις μπορούν εκ νέου να κινήσουν  εγκαταλειμμένους χώρους .

re-set-7-fotograaf-rob-t-hart

 To Re-Set  είναι η συνέχεια της ολλανδικής υποβολής στην Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής το 2010, με τίτλο Vacant NL, μια παρουσίαση από τo Ολλανδικό  Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (NAI) και το  Rietveld Landscape  που ρίχνουν φως στο τεράστιων διαστάσεων αλλά και δυνατοτήτων θέμα   των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην  Ολλανδία. 

2018-03-17T16:54:17+00:00

Leave A Comment