Όταν οι “γύροι” των ωκεανών γίνονται θησαυροί.

Κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σας. Η θαλάσσια μόλυνση από πλαστικά έχει γίνει ένα επικίνδυνο και μεγάλο θέμα για την παγκόσμια κοινότητα και έχει αρχίσει να ενεργοποιεί μηχανισμούς για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή της.
Το φλέγον αυτό ζήτημα, θίγουν με το έργο τους οι  Studio SWINE . Πρόκειται για το Gyrecraft, μία σειρά από γλυπτά κατασκευασμένα από μικροπλαστικά και άλλα πλαστικά των Ωκεανών…

SouthPacific-SWINE_Selfridges7617

Ο Αγγλο- Ιαπωνικός συνδυασμός των καλλιτεχνών του studio, δημιούργησε γλυπτά, αντικείμενα σύγχρονης κατανάλωσης  με πολυτελή χαρακτήρα, κατασκευασμένα εξολοκλήρου από πλαστικά των ωκεάνιων δινών απορριμμάτων.

IndianOcean-SWINE_Selfridges7741

Η μετατροπή του πλαστικού που συνέλεξαν από το ταξίδι τους  έγινε σε ένα Solar Extruder, μία συσκευή που κατασκεύασε το studio για να λιώνει το θαλάσσιο πλαστικό με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

NorthPacific-SWINE_Selfridges7630

Το εικαστικό αποτέλεσμα , απλά σου κόβει την ανάσα. Τα γλυπτά, 5 στον αριθμό, ο κάθε ένα “αφιερωμένο” στην αντίστοιχη Δίνη Απορριμμάτων που συναντούνται στους ωκεανούς, γίνονται σύμβολα μίας νέας εκστρατείας για το ζήτημα και δημιουργούν εντύπωση.

SouthAtlantic-1

Εμείς θα πούμε ότι απλά μας άρεσε πολύ αυτή η”επαναστατική” πράξη Upcycling!

(via & via)

2018-03-14T10:15:00+00:00

Leave A Comment