Μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια…..της μπύρας

Εντάξει, μπορεί να είναι και λίγο παραπλανητικός ο τίτλος, αλλά όντως θα μιλήσουμε για δαχτυλίδια που τρώγονται!
Με το καλοκαίρι να είναι στα καλύτερά του, η μπύρα λένε ότι “τραβιέται”. Και τα δαχτυλίδια που συγκρατούν τις εξάδες με τα αλουμινένια κουτάκια μπύρας τραβιούνται στα βάθη των ωκεανών με αποτέλεσμα να μολύνεται το θαλάσσιο περιβάλλον. Αν και τα πλαστικά αυτά δαχτυλίδια είναι φτιαγμένα από LDPE και σχεδιασμένα να διασπώνται από το φως του ήλιου σε 90 μέρες, παρ ‘ όλ’ αυτά, ο αντίκτυπός  τους στο περιβάλλον είναι μεγάλος.

 

Και ίσως η ιστορία μας να τέλειωνε εδώ, καταλήγοντας στο ότι τα θαλάσσια ζώα πλήττονται από αυτή τη μόλυνση, γιατί εκτός του ότι διαταράσσεται η τροφική τους αλυσίδα, τα δαχτυλίδια μπορεί και γίνουν φονικές παγίδες για αυτά. Όχι, δεν τελειώνει έτσι όμως.

Γιατί μία ζυθοποιία η  Saltwater Brewery και μία διαφημιστική εταιρεία η Webelievers,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις βιώσιμες ιδέες τους και έφτιαξαν τα πρώτα, 100% βιοδιασπώμενα, ικανά για κομποστοποίηση, βρώσιμα και μη πλαστικά δαχτυλίδια που συγκρατούν κουτάκια μπύρας, τα οποία παρακαλώ, παράγονται από υποπροϊόντα της ζυθοποιίας.

Τα πρώτα 500 δαχτυλίδια, κατασκευάστηκαν σε έναν 3D εκτυπωτή και χρησιμοποιήθηκαν για να συσκευάσουν την κύρια μάρκα της ζυθοποιίας. Σκοπός είναι να παράγονται 400,000 τέτοια δαχτυλίδια το μήνα για να καλύψει τις ανάγκες της ζυθοποιίας.  Αν και το κόστος παραγωγής τους είναι λίγο τσουχτερό, η ομάδα είναι αποφασισμένη να περάσει τη στρατηγική αυτή στο κοινό μιας που

…η δική μας νέα συσκευασία δαχτυλιδιών, ακόμη κι αν καταλήξει στον ωκεανό, σε πολύ λίγη ώρα είτε διαλύεται είτε μπορεί να γίνει τροφή για τα θαλάσσια ζώα… [..] [Το project] είναι μία απτή απόδειξη του πώς μία μικρή εταιρεία μπορεί να ταράξει τα νερά και να κάνει κυβερνήσεις και άλλες μεγαλύτερες εταιρείες να αναλογιστούν περισσότερο τις πολιτικές τους καθώς και το πώς αυτές επηρεάζουν το μέλλον του πλανήτη και άρα των παιδιών μας.

 

(via)

2018-03-14T15:38:31+00:00

Leave A Comment